Αθλητικές Εκδηλώσεις Δραστηριότητες

EN GARDE (“ΠΡΟΣΟΧΗ!”)

Στις 9 Φεβρουαρίου, στο γυμναστήριο του σχολείου, η Δ’ τάξη φιλοξένησε τον κ. Γιάννη Πυργέλη, προπονητή ξιφασκίας του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΙΧΜΗ».

Ο κ. Γιάννης μας εξήγησε ότι η ξιφασκία είναι ένα ευγενές, τεχνικό και συναρπαστικό ατομικό άθλημα με παράδοση και  ανελλιπή παρουσία στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896. Η φιλοσοφία του είναι η αναμέτρηση των ξιφομάχων με στόχο να επιτύχουν περισσότερους πόντους. Οι κανόνες ασφαλείας που διέπουν τον εξοπλισμό των αθλητών εκμηδενίζουν τις πιθανότητες τραυματισμού.

Επίσης, μας εξήγησε ότι κατά τον αγώνα οι αθλητές προσπαθούν να επιτύχουν τον απαραίτητο αριθμό χτυπημάτων και συγχρόνως να αποφύγουν τα χτυπήματα των αντιπάλων με επιδέξιες κινήσεις. (Η καταμέτρηση των πόντων γίνεται μέσω ηλεκτρικού συστήματος).  Η αναμέτρηση των αθλητών απαιτεί ικανότητα προσαρμογής, εφευρετικότητα, υπομονή, γνώση της τεχνικής και της τακτικής.

Η ξιφασκία βελτιώνει τις περισσότερες παραμέτρους της φυσικής κατάστασης, όπως: την ταχύτητα, τη δύναμη, την εκρηκτικότητα και τη συνεργασία χεριών και ποδιών.

Μετά από την παρουσίαση του προπονητή, κάθε μαθητής/τρια είχε την ευκαιρία να φορέσει το ειδικό κράνος, να κρατήσει ένα ξίφος εκμάθησης και να «παλέψει» με έναν/μια συμμαθητή/τρια του/της. «EN GARDE» λοιπόν!

Γράψε ένα σχόλιο