Αφιερώματα Ενδιαφέροντα Άρθρα Πολιτιστικά

Συνδαιτυμόνες στον κόσμο των βιβλίων

Η λειτουργία μιας σχολικής βιβλιοθήκης στηρίζεται στον εθελοντισμό, στη συνεργασία και στο σεβασμό του ωρολογίου προγράμματος και των σχολικών αντικειμένων. Ο υποστηρικτικός της ρόλος υποδεικνύει τη σιωπηλή  αναμονή, μέχρι εκούσια ο μαθητής να επιλέξει να γίνει συνδαιτυμόνας στον κόσμο των βιβλίων, να τολμήσει να εξερευνήσει τα μονοπάτια της γνώσης. Αυτό το ταξίδι  πρέπει να πλαισιωθεί με ικανούς συνοδοιπόρους που δεν θα του επιτρέψουν να εγκαταλείψει αβίαστα την προσπάθεια, δεν θα τον αφήσουν να σβήσει την επιθυμία που τον οδήγησε να σιγοψιθυρίζει ξανά και ξανά εκείνους τους στίχους, να σιγομουρμουρίζει όλη την ώρα τα λόγια ενός ήρωα.

Με σεβασμό στην ελευθερία της έκφρασης και κυρίως στο αυτοσυναίσθημα κάθε μαθητή , οργανώσαμε μια εθελοντική ομάδα, που τα μέλη της συστήθηκαν από την αρχή και συνεργάστηκαν με κέφι για να παρουσιάσουν  μ΄ένα τρόπο ξεχωριστό, μοναδικό δύο από τα ποιήματα του Ζ. Παπαντωνίου «Ο παπαγάλος» και «Το ποταμάκι» καθώς και την εσωτερική πάλη του Πινόκιου ανάμεσα στο καλό και στο κακό.

Λέξη στη λέξη, ανάμεσα σε γέλια και χορούς  άρχισε η ομαδούλα μας  να αναφωνεί στα αγγλικά το παραμύθι «Η πεινασμένη κάμπια» (The very hungry caterpillar).Η χαρά των παιδιών εκτοξεύεται όταν έρχεται η στιγμή να χορέψουν και να τραγουδήσουν το «Baby Shark». Και επειδή ολόκληρη τη χρονιά έμαθαν τα παιδιά να σέβονται τη διαφορετικότητα και κατάλαβαν ότι ο καθένας από εμάς  έχει διαφορετικές δυνατότητες και όλοι μαζί όταν ενωθούμε μπορούμε να γίνουμε δυνατοί γιατί απλά μάθαμε ο ένας  τον άλλο, μας παρουσίασαν το τραγούδι «A bright world».

Ταξιδεύουμε λοιπόν με ένα βιβλίο!

Καλό καλοκαίρι!

Γράψε ένα σχόλιο