25η Μαρτίου Β' Τάξη Επισκέψεις

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ PLAYMOBIL

tsalapa

Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου η Β΄τάξη επισκέφθηκε το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα

για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Με διοράματα και φιγούρες PLAYMOBIL, επιχειρείται μια πρωτότυπη προσέγγιση όσων διαδραματίστηκαν από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του Νεοελληνικού κράτους. Μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα.

Ο Όρκος των Φιλικών, η Άλωση της Τριπολιτσάς, η Έξοδος του Μεσολογγίου, η Φυγή των Παργινών, είναι κάποια από τα διοράματα που δεσπόζουν στην έκθεση. Πρωταγωνιστές της Επανάστασης, Έλληνες, Φιλέλληνες και Οθωμανοί, άντρες και γυναίκες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων, παρουσιάζονται σε φιγούρες PLAYMOBIL, συνοδευόμενοι από σύντομο βιογραφικό τους. Έτσι οπτικοποιούνται, με κατανοητό και ευφάνταστο τρόπο, όσα θέλει να αφηγηθεί η έκθεση και η Ιστορία γίνεται ένα απολαυστικό ταξίδι όχι μόνο για μικρούς αλλά και για μεγάλους.

Ο πιο ευφάνταστος τρόπος να μεταδώσεις στα παιδιά την γνώση, να τους μεταλαμπαδεύσεις στιγμές και γεγονότα της ελληνικής ιστορίας και της επανάστασης του 1821.

Γράψε ένα σχόλιο