Α' Τάξη Β' Τάξη Γ' Τάξη Δ' Τάξη

Τάξεις Α΄ Β΄ Γ΄ Δ΄ : Εικαστικά 31-03-2020 Εργασία με προβολή βίντεο.

 

Τάξεις Α΄ Β΄ Γ΄ Δ΄ : Εικαστικά : 31-03-2020 Εργασία με προβολή βίντεο.
<Women in art > διαδραστικό βίντεο ( με δράση, με κίνηση)
 
Στο βίντεο παρουσιάζονται έργα τέχνης με θέμα τη γυναίκα, πορτραίτα τα περισσότερα. Τα πρόσωπα των γυναικών έχουν φιλοτεχνηθεί  σε διαφορετικές περιόδους της ιστορίας της τέχνης και της ίδιας της ζωής. Όπως έχουμε αναφέρει η ιστορία της  τέχνης συμβαδίζει συνήθως με την χρονική εκάστοτε περίοδο. 
Στο βίντεο  διακρίνουμε  πολλούς διαφορετικούς καλλιτέχνες και τις προσωπικές τους τεχνοτροπίες.  Ξεκινά με την περίοδο της Αναγέννησης και τους εκπροσώπους της, Λεονάρντο Ντα Βίντσι ( Λεονάρντο από το Βίνσι της Ιταλίας), περνά διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα δηλαδή διαφορετικούς τρόπους απόδοσης ενός έργου και τους εκπροσώπους τους όπως  Ρενουάρ Μανέ κλπ  και φθάνει στη σύγχρονη τέχνη του 19 ου αιώνα με εκπροσώπους του όπως ο Πικάσο (Ισπανός ζωγράφος), Ανρί Ματίς (Γάλλος), και οι καλλιτέχνες της Νέας τέχνης.
 
 Εργασία 
1.Παρατηρούμε τα διαφορετικά πορτραίτα και την αλλαγή της μόδας της κάθε εποχής, (σας διαβεβαιώνω ότι είναι ένα μεγάλο θέμα προς ανάλυση το ζήτημα της αισθητικής θεωρίας).
2.Επιλέγουμε να σχεδιάσουμε ένα δικό μας πορτραίτο ( ένα πρόσωπο δηλαδή) με αφορμή  αυτό που είδαμε (ακολουθώντας τη γραμμή και αν μπορούμε να μετρήσουμε τις αποστάσεις των χαρακτηριστικών του προσώπου μας όπως διδαχθήκαμε, μετρώντας το δικό μας πρόσωπο όπως είχαμε δείξει με τον δείκτη και το μεγάλο δάκτυλο). Το χρώμα το αποδίδουμε με ότι υλικά έχουμε, προτείνω νερομπογιές. 
3.Σημαντικό είναι να εκμεταλλευτούμε την επιφάνεια του χαρτιού μας σωστά. 
Πατάμε κάτω στο women in art για να μας ανοίξει το βίντεο. 
 
Εύχομαι να το χαρείτε με προσοχή και αφοσίωση δηλαδή χαρά και αγάπη δηλαδή χωρίς σκέψεις, χωρίς χρόνο, επομένως  χωρίς εγώ  η τέχνη είναι ιερή
Καλή αντάμωση, χαιρετισμούς και να ξέρετε ότι στην καρδιά μας, είμαστε όλοι ασφαλείς!
Η κυρία Αμαλία

 

 

 

Γράψε ένα σχόλιο