Δραστηριότητες Εργασίες Μαθητών

Γυμνάζομαι, Τρώω Υγιεινά και Προστατεύομαι για να Νιώθω Καλά

Στα πλαίσια του προγράμματος, «Γυμνάζομαι, Τρώω Υγιεινά και Προστατεύομαι για να Νιώθω Καλά» που πραγματοποιείται στο μάθημα της Ευέλικτής Ζώνης, το Γ1 έφτιαξε φρουτοσαλάτα με ό,τι φρούτα μπόρεσε να φέρει κάθε μαθητής απ’ το σπίτι του. Με όλα τα φρούτα που συγκεντρώθηκαν την καθορισμένη μέρα, γέμισε ένα μεγάλο μπολ με αρκετή φρουτοσαλάτα, ώστε να την απολαύσουν οι μαθητές, αλλά και να κεράσουν τους δασκάλους και τον διευθυντή.

Μία άλλη μέρα οι μαθητές έφτιαξαν σοκολατούχο γάλα χωρίς ζάχαρη. Σε μία προσπάθεια να μάθουν εναλλακτικές συνταγές για να αποφύγουν τη ζάχαρη, αντί να αναμείξουν γάλα με κακάο ή σιρόπι σοκολάτας (και τα δύο εκ των οποίων είναι γεμάτα ζάχαρη), οι μαθητές ανακάτεψαν το γάλα με χαρουπόμελο.

 

Έμαθαν τι είναι τα χαρούπια και από που προέρχονται. Γεύτηκαν ένα αποξηραμένο χαρούπι, το οποίο χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για την παρασκευή σοκολατούχων γλυκών χωρίς όμως σοκολάτα και τη ζάχαρη που τη συνοδεύει. Μετά ανακάτεψαν το χαρουπόμελο με φρέσκο γάλα και το δοκίμασαν. Σε άλλους μαθητές άρεσε και σε άλλους όχι, αλλά όλοι συμφώνησαν ότι αυτή είναι μια πολύ πιο υγιής εναλλακτική για σοκολατούχο γάλα!

Γράψε ένα σχόλιο