Ενδιαφέροντα Άρθρα

Αχρείαστο νά ‘ναι!

Την περασμένη εβδομάδα ο διευθυντής εντυπωσιάστηκε όταν είδε το σύνολο των μαθητών της Γ1 να είναι τυλιγμένοι με γάζες, επιδέσμους και νάρθηκες. Ένας μαθητής ήταν με πατερίτσες, ένας άλλος είχε στο μάτι του επίδεσμο κι ένας τρίτος είχε τοποθετημένο νάρθηκα στον αστράγαλό του. Ακόμη, μερικοί μαθητές φορούσαν στους βραχίονές τους φακέλους στήριξης ενώ άλλοι φορούσαν νάρθηκες δακτύλου.

Ωστόσο, μετά από προσεκτική παρατήρηση ο διευθυντής αισθάνθηκε ανακουφισμένος που όλοι ήσαν καλά – απλώς εκπαιδεύονταν στις πρώτες βοήθειες στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα: «Γυμνάζομαι, Τρώω Υγιεινά και Προστατεύομαι για να νιώθω Καλά».

Στο τέλος όλοι έμαθαν και κάτι καινούριο είτε αυτό ήταν να ακινητοποιήσουν ένα σπασμένο πόδι είτε πώς να τοποθετήσουν έναν φάκελο στήριξης σε ένα τραυματισμένο βραχίονα είτε πώς να χρησιμοποιήσουν σωστά τις πατερίτσες. Επίσης, ολόκληρη η τάξη είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το Ντουλαπάκι των Πρώτων Βοηθειών με σκοπό να μάθει πώς να αντιμετωπίζει απλούς τραυματισμούς όπως χτυπήματα, γδαρσίματα/γρατσουνίσματα, τσιμπήματα εντόμων και παρουσία ξένων αντικειμένων στα μάτια. Μάλιστα τέτοια ήταν η προθυμία τους να μάθουν που αποστήθισαν τους τηλεφωνικούς αριθμούς της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των Πρώτων Βοηθειών, το οποίο, βεβαίως, είναι καλό να κάνουμε όλοι.

 

Γράψε ένα σχόλιο