Βιβλιοθήκη

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από τις αρχές του σχολικού έτους 2007-08 λειτουργεί στο σχολείο μας δανειστική βιβλιοθήκη μετά από πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού Μήλιου Αντώνη ,την οργάνωση και λειτουργία της οποίας ανέλαβε, με την έμπρακτη υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και τη συμπαράσταση του συλλόγου διδασκόντων και της διεύθυνσης.

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί σε ιδιαίτερο χώρο σε μία αίθουσα του 1ου ορόφου, σε περιβάλλον κατάλληλα διαμορφωμένο σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, σε ένα χώρο ευχάριστο, φιλικό και ήσυχο. Ο χώρος χρησιμοποιείται ως αναγνωστήριο, αίθουσα παρουσιάσεων και δραστηριοτήτων σχετικά με το βιβλίο π.χ. παρουσίαση και ανάγνωση βιβλίων

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Η βιβλιοθήκη μας ως σκοπό έχει τη συγκέντρωση γνώσης και την απόδοση της στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές .

” Όλοι οι άνθρωποι από τη φύση τους διψούν για γνώση “

Αριστοτέλης

Προσπαθούμε, λοιπόν, να παράσχουμε με κάθε μέσο, παραδοσιακό ή σύγχρονο τρόπο (βιβλία, υπολογιστές-διαδίκτυο) τη γνώση, σε αυτούς που κατά κύριο λόγω είναι κοινωνοί της, με τρόπο τέτοιο ώστε να κατοχυρώνεται η πνευματική ελευθερία, κεντρικό στοιχείο και ζητούμενο κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Στο χρονικό διάστημα που λειτουργεί η βιβλιοθήκη, ο αριθμός των παιδιών που τη χρησιμοποιούν όλο και αυξάνεται. Προσπαθούμε να προσελκύσουμε τους μαθητές ώστε να γίνουν συμμέτοχοι στην όλη διαδικασία.

Πρόσφατα δημιουργήσαμε και την κάρτα μέλους, μία καρτέλα με τα στοιχεία του μαθητή την οποία χρησιμοποιούν για το δανεισμό των βιβλίων. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπούσε στο να συναισθανθούν τα παιδιά ότι αποτελούν κομμάτι της όλης προσπάθειας με απώτερο σκοπό να γίνουν όλοι οι μαθητές ενεργά μέλη.

O  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  αμέσως μόλις πληροφορήθηκε  την ίδρυση βιβλιοθήκης  στο σχολείο  συνέδραμε κι αυτός με τη σειρά του.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου επισκέφτηκαν το χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας. Γνώρισαν το χώρο της βιβλιοθήκης και εξοικειώθηκαν με αυτόν. Από τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης μας τους δόθηκε και κάρτα μέλους, για να δανείζονται βιβλία πους τους ενδιαφέρουν.