Ε' Τάξη

Επίσκεψη των Ε1 και Ε2 στο Μουσείο της Πόλης

« Γεύσεις Μαγνησίας, όψεις και μνήμες της διατροφής στη Μαγνησία»

Οι μαθητές των Ε1 και Ε2 επισκέφθηκαν την  έκθεση που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και τον Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού Αποθέματος».

Οι γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα της Μαγνησίας για περισσότερο από έναν αιώνα αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής. Τόπος ευνοημένος, με εδαφική πολυμορφία, πολυσυλλεκτικός, με κατοίκους που έχουν εγκατασταθεί εδώ από άλλες περιοχές φέρνοντας μαζί τους τις παραδόσεις και την τεχνογνωσία τους, με σημαντική παράδοση, αλλά και παρόν στον τομέα της μεταποίησης, ξαφνιάζει με την ποικιλία και τη διαχρονική ποιότητα στις γεύσεις του.
Η παραγωγή του νομού είναι πλούσια σε γευστική και διατροφική αξία αποτελώντας την καλύτερη πρώτη ύλη για τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη  μεταποίηση και συσκευασία της. Πολλά από τα προϊόντα σύντομα έγιναν επώνυμα πανελλήνια, ενώ συχνά κατέκτησαν και αγορές του εξωτερικού.
Οι διατροφικές συνήθειες των ντόπιων αναμίχθηκαν με αυτές των προσφύγων  και των μεταναστών κι έδωσαν πρωτότυπες συνταγές, αλλά και τους περίφημους μεζέδες στα τσιπουράδικα του Βόλου.

Η έκθεση μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τη Μαγνησία και τα προϊόντα της.

Γράψε ένα σχόλιο