ΣΤ' Τάξη

Ασκήσεις σε Φυσικές Επιστήμες και Ιστορία για την ΣΤ΄ τάξη.

 

 

Φυσικές Επιστήμες ΣΤ τάξης

Για τους μαθητές του ΣΤ2

Οι επιδημίες από την αρχαιότητα ταλαιπωρούσαν τους ανθρώπους. Οι μεταδοτικές ασθένειες ήταν η αιτία θανάτου εκατομμυρίων ανθρώπων ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν. Στις μέρες μας δυστυχώς βιώνουμε κάτι που θεωρούσαμε απίθανο να συμβεί στην υπερσύγχρονη εποχή μας βασιζόμενοι στην πρόοδο της επιστήμης. Πού οφείλεται επομένως η μετάδοση των επιδημιών; Πώς μπορούμε να τις περιορίσουμε; (ανατρέχω στην ενότητα μεταδοτικές ασθένειες στα φυσικά ΣΤ’ τάξης).

Ολοκληρώνω την εργασία που έχω πάρει στο μάθημα των Φ.Ε. για το 2ο και 3ο τρίμηνο (Για τους μαθητές του ΣΤ1). Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε από το διαδίκτυο παλαιότερα θέματα φυσικών διαγωνισμών (σε ιστότοπους που ενημερωθήκατε από τον εκπαιδευτικό της τάξης) και να εξασκηθείτε.

Ιστορία για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης

Καταγράφω τις πολεμικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1821. Τις ταξινομώ σε νικηφόρες και μη για τους Έλληνες για τους Έλληνες; Πού οφείλεται η έκβαση αυτή; Ποιες οι συνέπειες στην εξέλιξη της επανάστασης; (δικαιολογώ λεπτομερώς την απάντηση μου.)

Γράψε ένα σχόλιο