Α' Τάξη

Α1΄ Τάξη : Γλώσσα (Ανάγνωση και Ασκήσεις).

 

Γλώσσα Α1.

ΓΛΩΣΣΑ Α1

Ήταν κάποτε μια αλεπού πονηρή σαν όλες τις άλλες ή ίσως και να ήταν διαφορετική. Μια συνηθισμένη μέρα στο δάσος τα ζώα συνεδρίαζαν για να αποφασίσουν πώς θα μπορούσαν να προστατέψουν το δάσος από τον άνθρωπο. Από το συνέδριο αυτό όμως έλειπε η αλεπού, γιατί τα υπόλοιπα ζώα δεν την εμπιστεύονταν. Ολομόναχη η αλεπού έκανε βόλτα στο δάσος, όταν είδε τους ανθρώπους να φεύγουν αφήνοντας μισοσβησμένη τη φωτιά που είχαν ανάψει. Τότε νιώθοντας τον κίνδυνο που πλησίαζε, έτρεξε να ειδοποιήσει τα ζώα στο συνέδριο. Αυτά την άκουσαν μα κανένα δεν πίστεψε τα όσα είπε η αλεπού. Απογοητευμένη και φοβισμένη τράβηξε προς το κοντινότερο χωριό. Δεν μπορεί, σκέφτηκε οι άνθρωποι θα νομίζουν ότι θα επιτεθώ στα κοτέτσια τους και θα με κυνηγήσουν. Έτσι θα φτάσουν στο δάσος και θα δουν τη φωτιά. Έτσι κι έγινε. Η αλεπού με κίνδυνο της ζωής της έφερε τους ανθρώπους και το έσωσε. Από τότε τα υπόλοιπα ζώα την έκαναν πρόεδρο του συνεδρίου τους.

Διαβάζοντας 10 φορές το κείμενο απαντάμε στις ερωτήσεις! Θα ήθελα οι ερωτήσεις να γραφτούν στο τετράδιο γραπτού λόγου και να απαντηθούν.

1)Για ποιο λόγο συνεδρίαζαν τα ζώα΄

2)Γιατί δεν κάλεσαν την αλεπού

3)Τι είδε η αλεπού καθώς έκανε βόλτα στο δάσος

4)Τι κόλπο σκέφτηκε για να σώσει το δάσος

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια που κάνετε κι εσείς στο σπίτι γιατί είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που απέχουμε από το σχολείο! Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη βοήθεια του Θεού και να γυρίσουμε γρήγορα σώοι και αβλαβείς!

Οτιδήποτε θελήσετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου!

Επίσης θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αφήσετε τα παιδιά να απαντήσουν μόνα τους προφορικά και μετά τα βοηθάτε να γράψουν τις απαντήσεις! Και πάλι σας ευχαριστώ!

 

 

 

Γράψε ένα σχόλιο